Adeona PIM -tuotetiedonhallinta

Tuotesisällöt tehokkaasti kaikkiin kanaviin

Adeona PIM on Suomen käytetyin tuotetiedonhallinnan järjestelmä. Sen avulla tuotteita ryhmitellään ja rikastetaan tuotesisällöillä sekä julkaistaan keskitetystä lähteestä eri julkaisukanaviin.

Adeona tuotetiedonhallinta hyödyntää taustajärjestelmistä (esimerkiksi ERP ja PLM) löytyvän tuotetiedon. Tietoa rikastetaan ja organisoidaan PIM -järjestelmässä, minkä jälkeen se julkaistaan kaikkiin tarvittaviin kanaviin, kuten:

 • Verkkosivut
 • Verkkokaupat
 • Intranet
 • Sähköiset ja painetut katalogit
 • Myymälämateriaalit, kuten hintalaput, hinnastot, julisteet
 • Myyntimateriaalit, kuten tarjoukset, hinnastot, toimitusdokumentit
 • Markkinointimateriaalit, kuten esitteet, kuvastot, mainokset, tuoteviestintä

Kertasyöttö riittää

Merkittävin hyöty Adeona PIM -järjestelmässä on tuotesisältöjen keskitetty hallinta. Jokainen teksti, kuva, liitetiedosto tai ominaisuustieto ylläpidetään yhteen, keskitettyyn paikkaan, mistä se “ui” kaikkiin tarvittaviin kanaviin. Tämä nopeuttaa merkittävästi tuotteiden markkinoilletuontia ja se tekee asiakaskokemuksesta yhtenäisen kanavasta riippumatta. Ennen kaikkea, se tukee hyvää työntekijäkokemusta. Tuotesisällöistä vastaava tekee kaikki sisältömuutokset vain yhteen paikkaan ja monipuolisten työnkulkutyökalujen avulla hän tietää aina tuotesisältöjen tarkan statuksen.

Adeona PIM

Modulaarinen ja äärimmäisen liitettävä

Adeona PIM tuotetiedonhallinta on modulaarinen – siitä voi ottaa käyttöön vain tarvitsemansa osat, mutta toisaalta tarpeiden kasvaessa myös järjestelmän käyttöaluetta on helppo laajentaa. Tyypillisesti asiakkaamme aloittavat ottamalla tuotetiedonhallinnan esimerkiksi verkkokaupan taustalle ja laajentavat vaihe vaiheelta muihin kanaviin ja tarpeisiin.

Adeona toimii luontevasti muiden järjestelmien kanssa. Tyypillisesti se on liitetty toiminnanohjausjärjestelmään sekä verkkokauppaan tai verkkosisällönhallintajärjestelmään.

Adeonan sovellusrajapinta tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää tuotetietoa helposti muissa järjestelmissä. Nopeat haut voidaan toteuttaa suoraan Adeonan  hakuindeksiä hyödyntäen.

Mihin PIM-järjestelmää käytetään?

 • Asiakaskokemuksen ja brändin hallintaan. Tuotetiedonhallinnalla varmistetaan tarvetta vastaava ja yhtenäinen tuotekokemus kaikissa julkaisukanavissa.
 • Tuotehallinnan laadun parantamiseen ja työn tehostamiseen. Kaikki tuotetieto syötetään vain kertaalleen ja vain yhteen järjestelmään.
 • Markkinoinnin automatisointiin. Adeona PIM hoitaa ison osan markkinoinnin taitto- ja sisällöntuottotyöstä automatisoidusti.
 • Tuotetiedon jakeluun asiakas- tai jälleenmyyjäkohtaisesti. Adeona PIM -järjestelmästä jaetaan tietoa niin asiakaskohtaisiin hinnastoihin ja tarjouksiin kuin jälleenmyyjien myyntikanaviinkin.
 • Myynnin kasvattamiseen ja katteen parantamiseen. Konversioaste kasvaa tutkitusti ja palautusten määrä vähenee hyvän asiakaskohtaisen tuotetietokokemuksen kautta.

Luotettavaa tiedonsiirtoa vakiorajapinnalla

REST API on dokumentoitu vakiorajapinta, jonka avulla tuotetietoa on helppo noutaa ja jakaa muiden järjestelmien käyttöön.

Adeona PIM -järjestelmän moderni REST API mahdollistaa tuotetiedon helpon hyödyntämisen eri kanavissa. Esimerkiksi verkkosivusto tai verkkokauppa voi lukea tuotetiedot suoraan järjestelmästä rajapinnan kautta.

Rajapinta tarjoaa tiedon JSON-muodossa, joka on yksinkertainen avoimen standardin tiedostomuoto ja vallitseva tapa REST-rajapinnoissa.

Lue lisää rajapinnoista ja niiden avoimuudesta blogistamme ->

Elasticsearch

Adeona REST API mahdollistaa myös tehokkaat hakutoiminnot. PIM-järjestelmän tarjoaman hakuindeksin taustalla on avoimen lähdekoodin Elasticsearch, yksi maailman johtavista hakuteknologioista. Esimerkiksi verkkokaupan haku voi käyttää PIM REST API:n hakuindeksiä hakumoottorinaan ja näin suurten tuotemassojen hakutoiminnot saadaan toteutettua verkkokauppaan erittäin kevyesti.

Lue blogistamme miksi hyvä haku-toiminto on tärkeä ->

Adeona PIM tuotetiedonhallinta

Tilaa demo ta pyydä lisätietoja!

Jätä yhteystietosi, niin otamme Sinuun yhteyttä.

0 + 2 = ?