Yhdessä oppimassa oppimista

Tänään järjestettiin toimistollamme osaamismuotoilu -työpaja, jota meille vetivät ansiokkaasti Workday Designersin Aku ja Paula. Iltapäivä hujahti vauhdilla, kun lähdimme selvittämään muotoiluprosessin keinoin sekä henkilökohtaisia että Canterin strategian mukaisia oppimistarpeita ja konkreettisia keinoja niiden toteuttamiseen.

Pohjalla meillä oli syksyllä omin voimin toteutettu kompetenssikartoitus, jossa olimme jo todenneet, että osaamista Canterilta kyllä löytyy. Nyt lähdimme yhdistämään tuota osaamista strategiaamme. Pysähdyimme myös kaikki miettimään miten itse haluamme kehittyä. Oli uskomatonta huomata, miten paljon muutaman tunnin työpaja auttoi jäsentämään omia ajatuksia siitä, mitä kannattaa lähteä opettelemaan ja miten.

Myös yrityksen kannalta työpaja oli varmasti hyödyllinen. Kompetenssikartoituksen jäljiltä meillä oli paljon tietoa, mutta tapa hyödyntää sitä fiksusti oli vielä löytämättä. Työpajan myötä sitouduimme kaikki omiin oppimispilotteihimme, joiden tuloksista kokoonnumme keskustelemaan maaliskuun ”Oppimisiltapäivään”. Osaamismuotoilu ohjaa oppimaan sitä, mikä on itsellesi ja yrityksellesi parhaaksi.