Canter lanseeraa uuden sukupolven PIM -ratkaisun

Tuotetiedonhallintaan (englanniksi Product Information Management PIM) erikoistunut Canter Oy julkaisee uusimpaan teknologiaan pohjautuvan Adeona PIM -ohjelmiston, joka haastaa kansainväliset kilpailijansa. Ohjelmisto tuo tuoteyrityksille uusia keinoja kasvattaa myyntiään niin koti- kuin vientimarkkinoilla.

Tutkimusten mukaan yritykset menettävät jopa 3,5% myynnistään joka vuosi huonosti hallitun ja puutteellisesti myyntikanavissa hyödynnettävän tuotetiedon takia1. ”Olemme havainneet, että yrityksillä menee keskimäärin neljä viikkoa uuden tuotteen julkaisuun myyntikanaviin. Tämä johtuu pitkälti tehottomasta ja virheherkästä tuotetiedonhallinnasta. Tuotteiden hidas markkinoille tuonti johtaa menetettyihin myyntimahdollisuuksiin, kun taas hyvällä tuotetiedonhallinnalla tuote saadaan markkinoille alle viikossa. Tällä on suora positiivinen vaikutus myyntiin”, kertoo Canterin toimitusjohtaja Patrik Palatz.  ”Asiakkaamme Oy Perkko kasvatti myyntiään 74% kuvastolla, jonka tekeminen ilman toimivaa tuotetiedonhallintaa, olisi ollut mahdotonta”, Palatz jatkaa.

Canter ja sen avainhenkilöt ovat toimineet tuotetiedonhallinnan parissa jo pitkälti yli kymmenen vuoden ajan. Monipuolinen kokemus suomalaisten asiakkaiden tarpeista ja intohimo teknisesti ylivertaisen tuotteen kehittämiseen ovat johtaneet uuden sukupolven Adeona PIM -ohjelmistoon, joka skaalautuu monenlaisiin tuotetiedonhallinnan tarpeisiin ilman räätälöintejä. Tavoitteet ovat olleet koko kehitysprosessin ajan korkealla. ”Päätimme luoda markkinoiden helppokäyttöisimmän PIM -ohjelmiston, jonka avulla sitä hyödyntävät yritykset erottautuvat positiivisesti asiakaslähtöisillä tuotesisällöillään niin sähköisissä kuin printtikanavissakin”, sanoo Canterin teknologiajohtajana toimiva Janne Costiander.

Pelkkä ohjelmisto ei kuitenkaan riitä toiminnan tehostamiseen ja virheiden poistamiseen tuotetiedoista. Ohjelmiston käyttöönoton yhteydessä koko tuotetiedonhallinnan prosessi ja siihen liittyvät tietovirrat käydään läpi ja päivitetään vastaamaan nopeasti muuttuvien markkinoiden tarpeita. ”Järkevä tuotetietomalli ja keskitetysti hallittu tuotetieto mahdollistavat sen, että yritys on valmiina nopeisiin suunnanmuutoksiin, esimerkiksi uuden verkkokaupan käyttöönottoon tai laajentumiseen uusille markkina-alueille”, sanoo Janne Costiander.

Lue lisää Adeona PIM -tuotetiedonhallinnasta ->

Lue kooste Adeona PIM -julkaisutilaisuuden puheenvuoroista ->

 

Canter on kotimainen tuotetiedonhallinta- (PIM, Product Information Management) ja julkaisuautomaatio-ohjelmistoja kehittävä yritys. Rakennamme moderneihin teknologioihin perustuvia ratkaisuja, joiden avulla asiakkaamme kasvattavat digitaalisen pääomansa arvoa, tehostavat toimintaansa ja menestyvät monikanavaisessa kaupassa. www.canter.fi

 

1 A.T. Kearney 2014