Vaatimukset tuotetiedolle kasvavat
Digitalisaatio luo organisaatioissa suuria paineita tuotetiedon osalta. Tuotetietoa halutaan ja vaaditaan yhä laajemmin ja vakioidussa muodossa. Tämän syksyn aikana olen joka viikko käynyt keskusteluja asiakkaiden kanssa, jotka kohtaavat tämän haasteen.
Kaupan keskusliikkeet ovat pystyttäneet omia verkkokauppojaan ja niitä ruokkivia PIM-järjestelmiä. Tavoitteena on prosessi, jossa toimittajilta saadaan tuotetieto helposti yhdenmukaisessa rakenteellisessa muodossa. Näin tuotteet saadaan nopeasti avattua järjestelmiin ja tilattaviksi (time-to-market) ja minimoitua oma tuotetietojen keräämiseen liittyvä työ.
Toimittajille tämä näkyy paineena. Eri jälleenmyyjille pitäisi toimittaa tuotetietoa – kullekin heidän omassa, hieman erilaisessa formaatissa. Excel-tiedostojen täyttäminen tuhansien tuotteiden tuotetietiedoilla tai tuotekuvien tarjoaminen EAN-koodeilla tai asiakkaan koodeilla nimettynä on joko todella raskasta manuaalista työtä tai jopa mahdotonta. Haaste on hyvin samanlainen riippumatta yrityksen koosta. Valtava määrä energiaa kuluu rutiinityöhön ja lopputulos sisältää huomattavan paljon virheitä.
Samaan aikaan yrityksen pitäisi satsata myös omaan diginäkyvyyteen ja markkinointiin. Miten kohdistaa panokset oikein ja hyödyntää jo kertaalleen tehty työ? Väistämättä herää kysymys, voisiko manuaalisen excelin täyttöön käytetyn ajan hyödyntää tehokkaammin oman organisaation näkyvyyden kasvattamiseen?
Useiden asiakkaiden kanssa näihin haasteisiin on jo vastattu onnistuneesti ja tulokset ovat mahtavia. Pakollisten tuotetietolistausten lisäksi voidaan automaatiolla tuottaa myös esimerkiksi näyttäviä kuvallisia asiakaskohtaisia hinnastoja – asiakkaan valikoimalla ja hinnoilla. Yksi onnistuneista esimerkeistä on asiakkaamme Amo.
Katso video ja lue referensseistämme, minkälaisilla työkaluilla lelujen maahantuoja Amo ratkaisi haasteen.